Vesterhavet solnedgang

Vesterhavet - Wellness lige over klitten.

Om du besøger Vesterhavet en varm sommerdag, iført badetøj, med spand og badebold i den ene hånd og en is i den anden. Eller om du går en tur langs stranden en blæsende oktoberdag med huen godt trukket over ørene. Lige smukt er det. En tur i det barske terapeutiske natur, giver fornyet energi og en dejlig ro. Mærk blæsten og saltvandet i ansigtet - det er sundt for krop og sjæl.

På hele campingpingpladsen ved DANCAMPS Nordsø kan du høre Vesterhavet og bølgernes skvulpen - du bor nemlig helt tæt på.

Stranden

Fra campingladsens sandstrand kan du nyde en skøn badeferie. Hop i badetøjet og ud i bølgerne. "Danmarks  bedste strand" ved Hvide Sande, som blev kåret i 2010 ligger kun få km. fra campingpladsens strand og er lige så lækker, med kilometervis af hvid sandstrand. Badestranden ved Hvide Sande er meget populær og har livredder i sommerperioden. Den er desuden barnevogn og kørestolsvenlig.   

Stranden Vesterhavet
west wind surferskole

Surf, sejl og stå på ski

Hvide Sande-området er et paradis for alle vandhunde med trang til action. Kom, surf på board, med vind eller kite. Stå på vandski eller wakeboard. Sejl i kajak. Vælg mellem fjordens rolige vande eller de vilde bølger på havet. Her er noget for nybegyndere og øvede. Hos DANCAMPS samarbejder vi med West Wind. Besøg dem og gå i verdens sjoveste skoler: Windsurf-, Surf-, Stand Up Paddle- eller Kiteskolen.

 

 

Rid på stranden

Føl Vesterhavet helt tæt på, nyd de smukke omgivelser siddende på en majestætisk rolig hesteryg. En hel unik oplevelse, både for øvede ryttere og nybegyndere. 

Rid igennem klitter, på strand, i plantage og i skove. Her bliver du virkelig i et med naturen. Find turene i den lokale turistinformation, eller spørg os i receptionen.

Rid paa heste Vesterhavet
Fiskeri Vesterhavet

Fisk i Vesterhavet

Skal du selv fange aftensmaden? Skæggede torsk med overbid, hurtigsvømmende makreller i store stimer, grønbenet hornfisk. Vesterhavet bugner af lækkerier, og for lystfiskere og os som gerne vil have frisk fisk på menuen, er det et slaraffenland.

 Fra Hvide Sande havn, kan du desuden komme med flere autentiske fiskekuttere, på fisketur i det åbne hav. 

 

Skattejagt efter "Nordens guld"

Efterårsstorme hvirvler op i vesterhavets bund, og skyller de små gemte ”guldstykker” op på stranden. Rav, som måske er over 100 mio år gamle. Indtil middelalderen var Rav en hel unik handelsvare, som blev betragtet på samme vis som rubiner og diamanter. Måske du er så heldig at finde et stykke "skat" på stranden, gemt under tang og muslingeskaller.

rav vesterhavet
østers Vesterhavet

Pluk din egen mad.

Gå på jagt i naturens spisekammer - og pluk friske råvarer i sine naturlige omgivelser. Er der noget mere berigende?

Træk i et par lange gummistøvler og pluk østers når de titter frem i havbunden spis dem rå eller direkte fra grillen, måske med en iskold champagne til? Pluk tang til aftensmadens tilbehør, tangsalat med friskrevet ingefær, presset hvidløg og sesamolie. Lav skønne desserter med vitaminbomben Havtorn, små orange bær, der også velegner sig til marmelader, is eller hvad med at forsøge dig med en Vesterhavssnaps?